Etter en flott sesong hvor Honey hadde fått 2 st 3. pr på Tolling Jakt Prøve, hadde vi bestemt oss for at hun skulle gå en retriever BK prøve i løpet av høsten.

Vi meldte derfor på en prøve i Vestfold som ble avholdt på Andebu søndag 11. November. Det var 2 dommere og maks 24 hunder som kunne starte. Heldigvis ble Honey trukket til å bli med. Vi reiste først til Arendal til Anne og Geir Olav på fredagen og overnattet hos dem.

Lørdagen hadde vi en liten treningsøkt sammen på Bjørnebo før vi dro videre til Stokke hvor vi hilste på Melody (Mellie) fra Captivating kullet. Vi hadde ikke sett henne siden hun reiste i mai og det var rørende å se at hun kjente oss igjen og virkelig koste seg sammen med Honey Bee. Eirik og Anniken har gjort en flott jobb med henne og hun var virkelig en flott liten tollerjente :-). Vel fremme i Tønsberg overnattet vi på vårt faste sted, Quality Tønsberg Hotel og ble tatt veldig godt i mot som vi pleier å gjøre.

Det var meldt mye regn om søndagen og på vei til Andebu på søndag morgen så vi elver og bekker som hadde gått langt over sine bredder. Vi var derfor forberedt på at det skulle bli en våt prøve, noe det også ble. Myra ved siden av vannet, hvor vi i september hadde avholdt søk på Tollerlagkampen lignet mer på en forlengelse av vannet enn på en myr og det skulle vise seg i løpet av dagen at det måtte stadig finnes nye veier når myra skulle krysses på vei tilbake fra feltsøket. Vi møtte flere fra Arendal og kuttet ventetiden med å se på andre ekvipasjer, prate med folk og lufte hundene.

Endelig var det vår tur og dommer Jostein Siring tok i mot oss. Honey fulgte fint med på fotgående inn til første post som var en landmarkering. Denne gikk veldig fint, rett ut og rett inn. Etterpå var det en vannmarkering og for å komme frem til den måtte hundene først over en stor pytt like foran dem før de skulle over en landtunge og så ut i vannet. Honey hoppet elegant over den første pytten og når hun kom frem til vannkanten hoppet hun direkte uti og hentet dummien. Den ble bragt fint helt inn og levert i hand. Så var det ca 20 meter fotgående forbi tilskuerne og frem til neste standplass for 2. vannmarkering. Hun løp direkte ut og kom direkte inn og leverte i hand. Også denne gang måtte vann forseres før selve tjernet hvor dummyen befant seg og Honey med sine korte bein måtte ta et par svømmetak før hun kom på tørt land og kunne kaste seg ut i for å plukke opp dummyen.

Post 3 var en landmarkering hvor dummyen landet i en vannpytt og post 4 var en landmarkering med skjult nedslag. Begge disse gikk veldig fint. Så var det å gå ca 100 meter over store vannpytter med hunden koblet frem til feltsøket. Her kom det 2 skudd inn i feltet før vi koblet fri og gikk frem til standplassen. Feltet var både dypt og bredt og standplassen var i det ene hjørnet. Det var ikke et vindpust til hjelp. Honey startet fint og brakte etterhvert inn 3 dummies, men dommeren ønsket 5. Vi kunne se at hun nok hadde ferten av noen, men fulgte ikke godt nok opp så søket ble stoppet av dommeren. Da var det bare å vente på kritikken.

Jostein kom og begynte oppsummeringen med at det var veldig god fotgående og veldig god ro på postene. Hun hadde markert fint og gikk villig i vann, men så var det søket da. Dette oppsummerte han med at hun dekket vidt og dypt og forstod når hun var utenfor området. Hun hadde nok en liten fert av et par dummies, men fulgte ikke godt nok opp, noe som kunne skyldes umodenhet. Vi ventet bare på at Jostein skulle si at dessverre ble det ingen premiering pga det, men i stedet sa han at han belønnet det gode arbeidet Honey hadde gjort med en 2. premie :-). Gjett om vi var fornøyd :-). Turen hjem til Farsund var lett denne dagen!