JAKTKURS MED TITTI OG REGINE PÅ LISTA

Først helga i mars hadde Odd og jeg invitert til jaktkurs med Titti Karlstrøm og Regine Engen ute på Lista.

Været var kaldt, men tørt og med ingen snø hadde vi en flott helg. Vi var både nybegynnere og de som er kommet litt lenger.

I løpet av helga fikk vi jobbet med dirigeringer, markeringer, vilt og mye annet. En utrolig hyggelig helg med flott folk og herlige hunder.

JAKTKURS MED TITTI I ARENDAL

Første helg i april var det så tid til et nytt kurs med Titti – denne gang ble det holdt i Arendal og Anne og Geir-Olav var arrangører. Vi ikke så mange og der var god tid til å jobbe på mange ting.

Titti hadde denne gang fokus på «føreren» og vi brukte helga til å bli bedre til å se hunden, kontrollere sin kropp og jobbe for å få hunden til å lykkes.

Vi brukte også tid til å trene diriegeringer og det var moro, ikke minst lære å lese terrenget og legge opp sin trening på best mulig måte.

Været var helt fantastisk og vi sluttet av helga med en «prøve prøve» med vilt og vann! Vi hadde masse godt med i bagasjen etter den helga.

JAKTKURS MED TROND OG AASE I DANMARK

Helga før påsken tok vi turen til Danmark og Lis og Leif. Vi skulle på kurs med Trond og Aase i regi av den Danske Tollerklubb.

Vi Var to grupper (nybegynner og videregående). Den første dag ble nok alle hunder presset og det handlet om grunnleggende jaktlydighet, selvkontroll og vi så på hvordan vi kunne rose hunden ned og hjelpe den.

Hele helga ble det fokusert på oss om hundefører – å være mere tydelig, rose hunden inn, rose når den tar rigitig valg i stedet for å irettesette for den «nesten gjør feil».

Søndag vi hundene på videregående virkelig jobbet og vi ble vist hvordan vi kunne bygge opp lange markeringer med mange terrengskift. Velig moro og lærerikt.

Og som alltid hadde vi noen skjønne dager med Lis og Leif smiley

(BILDER KOMMER SENERE – ONE.COM LAGER ENDRINGER PÅ BLOGGEN)